Waar ben je gebleven?

Het is alweer een hele tijd geleden. Er is veel veranderd en gebeurt, dus hier gaan we...

Ten eerste: ik heb sinds februari een baan. Niet het meest geweldige werk, maar iets echt leuks vinden is nu erg moeilijk. Het verlicht de financiële lasten die we anders zouden hebben in ieder geval wat. Een ander baantje van 4 uur per week op de universiteit houdt na deze maand op. Het laatste salarisstrookje daarvan komt helaas al snel.

Ik heb ook de tContact Drupal module klaargemaakt voor release. De code is wat verbeterd, wat altijd goed is. Er is ook een mini-module voor Drupal waarmee je CSS classes aan menu links kunt hangen. Dit maakt het makkelijker om een menu in een serie knoppen te veranderen, zoals het de knoppen bovenaan deze site (Home/Over/Contact). Op dit moment gebruikt de site het ID nummer van het menu item, wat enigszins willekeurig is. Met de module is het in ieder geval wat lastiger om de boel te slopen :) Ik hoop dat beide modules binnenkort op Drupal.org staan.

Wat verder? KidDraw natuurlijk. Een paar maanden geleden inmiddels heb ik wat code opgeschoond. Er kunnen nu min of meer thema's gebruikt worden (waardoor ik ook een hele berg code weg kon gooien). Ik heb ook het openen/opslaan van bestanden omgegooit zodat KidDraw nu eenvoudige XML bestanden uitspuugt. Ze worden gecomprimeerd om wat ruimte te besparen, maar compatibiliteit met toekomstige en oudere versies wordt wel veel makkelijker. Een release is nog niet echt in zicht, helaas, en ik stop ook even met iets voorspellen/hopen. Ik heb eerst wat andere projecten om af te ronden voordat ik me weer wat meer op KidDraw kan richten.

Ik werk ook nog aan een een paar supergeheime projecten samen met Rosana. Hierdoor heb ik weer wat minder tijd voor andere projecten, maar het heeft wel geleid tot de bovenstaande menu module.

Een ander technisch verhaal is dat ik dit weekend de 5 Drupal installaties op deze webserver heb samengevoegd naar een enkele gecentraliseerde installatie. Eerst betekende een nieuwe versie van Drupal dat elke site apart bijgewerkt moest worden: site op onderhoudsmodus zetten, bestanden uploaden, database updaten en site weer online zetten. Maal 5. Nu: alle sites in onderhoudsmodus zetten, bestanden uploaden, alle databases updaten, en sites weer online zetten. Met bookmark-folders in Firefox kan ik ze allemaal in een paar klikken in onderhoudsmodus zetten, updaten of ze weer terug online zetten. Op dezelfde manier is het nu makkelijker om gedeelde modules tussen de verschillende sites bij te werken. Kortom: onderhoud aan de sites is minder vervelend - zeker omdat het aantal Drupal sites dat we hier draaien snel zal groeien.

Mocht je dus toevallig nog wat fouten tegenkomen (missende/ontbrekende plaatjes, links, enz): neem even contact met me op! Ik heb als het goed is het meeste wel goed overgezet.

Dan is er nog mijn studie natuurlijk. Dat neemt nu veel tijd in beslag, met de laatste tentamens van dit jaar om de hoek. Met nog wat deadlines is het dus een drukke tijd.

De Sims 3 is ook uit. Ik heb het een kleine beetje gespeeld - nog niet erg veel, te weinig tijd. De doos (Collector's Edition) is wel erg mooi moet ik zeggen.

Spore Ruimteavonturen, de eerste echte uitbreiding voor Spore, komt de komende week ook uit. Donderdag (de 18e) gaan ik en Rosana het bij EA bekijken. Een beetje laat voor een preview, maar nog net op tijd om de interesse in het spel weer wat op te wekken. Ik weet er nog niet veel vanaf op dit moment, dus ik moet woensdagavond maar even wat bijlezen.

Als laatste: deze zomer zal ik eindelijk een nieuwe laptop "krijgen." Na lang sparen is er een aanbieding van €1000 vanuit de universiteit (HP Elitebook 8530w). Ik heb het nodige formulier ingeleverd, ik zal binnenkort moeten betalen. Dan heb ik de nieuwe laptop zo rond augustus. Mijn huidige laptop (6 jaar oud) voldoet gewoon niet meer...

Dat was het voor deze ruwe samenvatting van de afgelopen maanden, wat betreft projecten, werk en dergelijke dan. Tot de volgende keer!