Sims Programma's nu Open Source!

Het is een aardige tijd geleden dat de Sims community actief bezig was met the Sims 1. In die tijd heb ik twee programma's geschreven voor het spel: The Neighborhood Handler en The Add-on Handler. Bijna drie jaar geleden besloot ik de broncode van deze twee beschikbaar te maken onder de GPL2 licentie. Er is nogal wat tijd overheen gegaan en de broncode was openbaar beschikbaar, maar dat had ik nooit aangekondigd. Tijd om dat te veranderen: bij dezen dus die aankondiging (en meer)!

The Neighborhood Handler en The Add-on Handler zijn nu dus open source software! Ik moet zeggen dat ik de code niet heb opgeschoond of wat dan ook; het is niet veel meer dan een dump van de code die ik al die jaren geleden geschreven heb. Ik moest het nog leren destijds, dus ik neem aan dat het vol zit met bugs, slechte code en andere nachtmerries. Mocht iemand het echter willen oppakken om een van deze twee projecten te verbeteren (of te herschrijven), dan kan dat nu. Als je gewoon een kijkje wilt nemen: dat kan nu ook.

Wat betreft The Neighborhood Handler: ik heb een kleine herstart gemaakt voor een nieuwe versie (nog steeds C++, maar gebruik makend van Qt voor de interface). Alhoewel ik er nog niet heel veel tijd in heb kunnen steken, is de code wel beschikbaar voor wie er dan ook mee wilt werken.

Er is ook iets handigs voor de makers van Sims 2 content: ik heb aardig wat werk in een Sims 2 Packer gestoken, waarmee je de bekende .package bestanden kunt inpakken voor de Sims 2 (naar de bekende .Sims2Pack bestanden). Dit project is mogelijk ook nuttig als basis voor een vergelijkbaar Sims 3 programma, omdat het bestandsformaat redelijk overeenkomt. Ik ben er nooit aan toe gekomen om dit project af te ronden en te publiceren, maar wellicht is het wel nuttig voor iemand.

Voor alle open broncode, waaronder ook nog Drupal projecten en andere programmaatjes die ik lang geleden heb gemaakt: bezoek mijn publieke git repositories. Als je alleen geïnteresseerd bent in de bovengenoemde projecten, ga naar:

De oude software heeft Borland C++ Builder nodig om gebakken te worden. Het nieuwere spul (de nieuwe versie van The Neighborhood Handler, libSims2Pack en Sims2PackerUI) gebruiken CMake als build system en is afhankelijk van Qt (beide zijn gratis te downloaden). Je kunt de Qt Creator gebruiken om al die code te compileren en te debuggen.

Let wel op dat dit allemaal niet echt nuttig is als je de tools direct wilt gebruiken en niet geïnteresseerd bent in de daadwerkelijke broncode. Ik heb momenteel geen (recente) binaries/installaties beschikbaar. Je kunt The Neighborhood Handler en The Add-on Handler nog wel op The Sims Zone vinden.

Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt over de code, of als je de ontwikkeling van een of meer van deze projecten wilt voortzetten: ik kan schrijfrechten geven op de repositories als je serieus verder wilt gaan. Het is niet waarschijnlijk dat ik binnenkort iets met deze code ga doen.

Al met al is dit vooral verouderd spul, maar toch hoop ik dat iemand het nuttig vindt!