Gelukkig Nieuw Jaar

Goh wat is het lang geleden... Fijne kerst en een gelukkig nieuw jaar! Beter laat dan nooit, toch? Ik heb het behoorlijk druk gehad, en ben nu bezig een druk semester af te ronden met tentamens en deadlines. Tijd voor wat plannen...

Goh wat is het lang geleden... Fijne kerst en een gelukkig nieuw jaar! Beter laat dan nooit, toch? Ik heb het behoorlijk druk gehad, en ben nu bezig een druk semester af te ronden met tentamens en deadlines. Tijd voor wat plannen.

Om mijn vorige post op te volgen met wat slecht nieuws: KidDraw zal niet in KDE 4.2 te vinden zijn. De reden: tijd. Zoals gezegd: druk semester, maar ook veel andere dingen om te doen die KDE een beetje te veel aan de kant hebben gelegd.

Maar alles is inmiddels wat stabieler in KDE land: KDevelop4 gaat de goede kant op en is inmiddels goed bruikbaar. Akregator (mijn feed reader) crashed ook niet meer om de haverklap. KDE 4.2 komt eraan en ik zal de komende tijd bij deze stabiele versie blijven, in plaats van telkens maar trunk (de laatste ontwikkelversie) te gebruiken zoals het afgelopen jaar.

Zo'n onstabiele versie van m'n favoriete desktop is leuk: je hebt continu alle nieuwe features die iedereen maakt. Maar erg nadelig is dat je soms een kapot systeem hebt met regelmatig spontaan afsluitende programma's. Ik ga voor de meer stabiliteit en productiviteit dit jaar. Ik draai nu nog een KDE versie van trunk, van net voor RC1. Als 4.2 eenmaal uit is, stap ik daar naar over.

Ik haal binnenkort wat nieuwe computeronderdelen, en met 4Gb geheugen wordt het dan ook tijd om naar 64 bit over te stappen (ik draai nu nog Gentoo 32 bit). Dat betekent een complete herinstallatie van alles dat er is. Dat ga ik dus ook doen. Met KDE 4.2.

Maar goed, ik hoop dat ik dit semester meer kan doen zodat KidDraw KDE 4.3 wel haalt, over zo'n 6 maanden. Ik heb ook een paar Drupal modules gepland. Een daarvan heb ik gisteravond geschreven en moet vooral nog opgeschoond worden voordat ik 'm hier online gooi: een meertalig site-breed contactformulier. Ik zal het ook binnenkort op Drupal.org proberen te krijgen.

Dat is het dan. Een paar van de plannen die ik heb voor 2009. Ik hoop dat ik het allemaal waar kan maken.