Nieuw bij KDE

Alhoewel ik me oorspronkelijk voor de Google Summer of Code had aangemeld dit jaar, ben ik helaas niet door. Er waren veel goede aanmeldingen dit jaar, en ook al zal ik nooit weten hoe goed de mensen van KDE mijn idee├źn vonden, kan het ook niet heel slecht zijn. Ik ben namelijk gevraagd om wat ik van plan was alsnog te maken voor KDE, maar dan buiten de Summer of Code om.

Dus waar gaat het over? Nou, het is momenteel niet online, omdat ik op een paar Drupal Modules wacht die nog niet klaar zijn voor Drupal 6.x (met name Project*). Dat betekent dat ik hier nog niet alle faciliteiten heb om m'n projecten te promoten. Maar diegene die m'n site van voorheen nog kennen, weten misschien ook dat hier ooit een programma genaamd KidDraw stond.

Vorig jaar ben ik begonnen om KidDraw te herschrijven in C++ met behulp van het Qt toolkit. Ik ben ver gekomen, maar er moet ook nog heel veel gebeuren. Deel van wat ik wil doen is er natuurlijk een goede KDE programma van maken. Dat is nog niet al te veel werk, en uiteindelijk moet het dus ook onderdeel gaan uitmaken van KDE Edu.

Vanwege m'n studie en dergelijke heb ik weinig tijd gehad om al iets te doen, maar ik ben wel al officieel een ontwikkelaar bij KDE. KidDraw staat in Playground/edu, waar het blijft tot het klaar is voor een review om vervolgens hopelijk toegevoegd te worden aan de KDE Edu module. Het is al te laat voor KDE 4.1, die in juli verwacht wordt, maar met een beetje geluk kan ik KidDraw vanaf KDE 4.2 erbij krijgen, rond december/januari.

Nu alleen nog een bijbaantje vinden om deze zomer wat nodige geld binnen te krijgen. Wens me succes!